Möt likasinnade

Classic Car festivaler är något som är mycket populärt att besöka oavsett om du har en egen klassisk bil eller om du bara tycker dessa bilar är fina att titta på. På en sådan festival så är det inte enbart bilar som man kan titta på. Du kan ha en egen fikakorg med dig. Men det finns i regel olika serveringar på plats. Korv med bröd, hamburgare och dricka brukar alltid finnas.

Alla besökarna får uppleva en härlig stund. Det är cruising och naturligtvis en hel mängd med fina veteranbilar. Det kan man som intresserad inte missa. På många ställen så kan man få njuta av musik som är från mitten av 1900-talet. Allt får sin helhet så att säga.

Det samlas en hel del människor på en och samma plats som har samma intressen. Att det finns mycket att prata om går inte att undgå. Många av bilarna blir inspekterade väldigt noggrant. Många känner på hur inredningen är, tittar närmare på lacken och framför allt så är det många som vill ta en titt på hur motorn ser ut.

Många klassiska bilar

Den allra mest klassiska bilmodellen är förmodligen Volkswagen Bubbla. Den första prototypen kördes på prov 1932 men det var inte förrän år 1938 som bilen fanns ute till försäljning. I Europa 1978 så lades produktionen ner.

Saab 95 tillverkades 1959 och då bestämde de att det enbart skulle byggas några exemplar. Året efter så började dock tillverkningen i en större skala. Bilen blev mycket populär och 1961 blev det stora problem med att klara av alla leveranser. 95:an slutades att tillverkas 1978. Det var då den sista byggdes och levererades.

Ford 15 M R Coupé producerades under åren 1966 och 1970. Bilen var tänkt som en billig bil men försäljningen gick inte så bra som Ford hade trott att det skulle göra. Konkurrensen blev alldeles för stor.