Klassiska modeller av bilarna

Mazda Familia blev en populär bil. När den allra första generationen av Mazda lanserades så gav de modellnamnet Familia. Det var året 1963. Under år 1967 så kom andra generationen ut och dessa bilar tillverkades till år 1977. Det var samma år som det hela lades ner. Dock så finns faktiskt bilen kvar men idag heter den Kia Brisa. Namnet Familia användes på flera andra modeller fram till år 2003.

Opel Rekord är en bilmodell som lanserades för första gången 1957. Då hette den Opel Rekord P1. Bilen visade sig bli mycket populär och bilmodellen levde upp till sitt namn. Det stod helt klart att bilen skulle bli en mycket bra storsäljare.

Under hösten 1965 så visades modellen Rolls-Royce Silver Shadow upp för första gången. Det var på sin tid the London Motor Show. Denna bil byggdes inte i mindre än över 30 000 stycken exemplar. Denna modells syster Bentley T-type byggdes i cirka 2 000 exemplar.

Det finns nog ingen sportbil som är så populär och känd som en sportbil än Corvette. Den allra första Corvetten lanserades under året 1953. Du behöver inte vara så motorintresserad för att känna igen en Corvette.

Ford Mustang är en bil som många ungdomar kom körandes i. Den lanserades under året 1964 och blev som sagt mycket populär bland den yngre generationen. Det kunde vara en billig bil att köpa men det kunde bli dyrt i längden då det fanns många tillval som man kunde köpa till. Bilen marknadsfördes som en billig och enkel bil.

En annan bil som blev mycket populär bland ungdomar var Volvo 245. Den lanserades på hösten 1974 och man kunde se denna bil i många olika skepnader. Den kom som sedan, Coupé och kombi. Modellen såg sitt sista ljus 1993 men då hade bilen redan tillverkats i över 2,8 miljoner exemplar. Så den blev väldigt populär.