Classic Lady

I Classic Lady så är det enbart kvinnor som får delta. De ska köra cirka fyra mil i en bil som är minst 30 år gammal. Kvinnorna börjar oftast med en fika. Kaffe är något som de flesta dricker och som intas strax innan de sätter sig bakom ratten för att köra. Men i Classic Lady så är det inte bara en 30-årig bil som de behöver utan det är mer än så. För att delta så måste de vara klädda som folk var under den tiden som bilen var ny. Tidsenlig klädsel och härliga frisyrer. Sjaletterna är tvättade och de snygga 60-tals brillorna är putsade.

Det finns ingen kvinna som går i ett par långbyxor när de sätter sig i bilen utan alla har sina stilrena klänningar och det är en fröjd för ögat när man ser helheten köra förbi ens ögon. Oftast så kommer själva tävlingen i andra hand, för det första folk tittar på är just kvinnorna med deras utstyrsel. Kläderna och allt tillbehör går hand i hand med de klassiska bilarna. Det är många som deltar i denna turen. De kör en sträcka där bilarna visas upp. Många står och tittar när de kör förbi, beundrar den fina lacken på bilarna samt dess form och färg. Det är rena rama nostalgin som kör förbi ens ögon.

Det är roligt att det finns en sport eller en rally-tur som bara är till för kvinnor. Bilar är annars en manlig sport så det är extra roligt att se kvinnorna då. Man kan tydligt se att intresset för klassiska bilar är mycket stort och inte bara bland kvinnor och män utan även bland barn. Det är bilar som gjordes långt innan barnen föddes men redan som liten så blir de intresserade av gamla godingar. Det är roligt när föräldrarnas intresse går vidare till barnen.